بازاریابی درونگرا

بازاریابی درونگرا، بازاریابی که تمامی مدیران آن را دوست دارند

بازاریابی درونگرا، بازاریابی که تمامی مدیران آن را دوست دارند

بازاریابی درونگرا یکی از اون دسته از بازاریابی‌هایی که مرجع خیلی از بازاریابی‌های مختلف به حساب میاد.

یک تعریف ساده از بازاریابی درونگرا و بازاریابی محتوایی
بازاریابی درونگرا، به ایجاد یک وب‌سایت و محتوای موجود در آن توجه کافی دارد تا بتواند به نوعی بازدیدکننده را به اقدام عملی تشویق کند خواه این اقدام به یک خرید باشد، تکمیل یک فرم یا فقط پیگیری در رسانه‌های اجتماعی.

بازاریابی محتوایی بر ایجاد و توزیع محتوا از طریق کانال‌های مختلف متمرکز است به عنوان مثال، نوشتن یک راهنما، به اشتراک‌گذاری آن در رسانه‌های اجتماعی و اطمینان از خواندن و به اشتراک‌گذاری آن است.

بزارید با یک مثال شروع کنیم. فرض کنید شما مدیر یک شرکت هستید و برای انجام کارهای مدیریتی خود نیاز به یک تبلت دارید. همه ما میدونیم که تبلت توی جیب جا نمیشه و حمل ونقل اونها خیلی سخته. یکی از دوستان شما اتفاقی شما رو گوشی‌های تاشویی آشنا میکنه که به همه‌ی نیازهای شما پاسخ میده. شما بعد از یک تحقیق کوچیک متوجه میشین که گوشی‌های تاشو بهترین گزینه برای شما هستن. شما هم اقدام به خرید می‌کنین.
چه اتفاقی افتاد؟ شرکت فروشنده بدون اینکه زحمت خاصی برای ترغیب کردن شما انجام بده محصول خودش رو فروخته و اقدام به عمل و یا همون Call To Action از سمت شما شروع شده.

این یک مثال ساده برای درک بهتر بازاریابی درونگرا بود. بطور کلی بازاریابی درونگرا شکلی از بازاریابی است که در آن گفتگوی مخاطب با کسب و کار یا برند، از طرف مخاطب آغاز می‌شود. اگر مجموعه‌ی فعالیت‌های شما به شکلی باشد مشتری احساس کند نخستین بار، او به سراغ شما آمده و شما به سمت او نرفته باشید، بازاریابی شما از جنس درونگرا است.

تاریخچه

بسیاری از ما مفهوم بازاریابی درون‌گرا را نخستین بار از ست گادین شنیده‌ایم.

البته او از اصطلاح Permission Marketing یا بازاریابی با اجازه مشتری صحبت می‌کرد؛ اما به هر حال مفهومی که مطرح می‌کرد همان چیزی بود که قبل از او با اصطلاح بازاریابی درونگرا مطرح شده بود و هنوز هم با همین تعبیر مورد اشاره قرار می‌گیرد. اما مهم است بدانیم که اصطلاح بازاریابی درونگرا یا INBOUND MARKETING نخستین بار در سال ۲۰۰۵ توسط برایان هالیگان (بنیان‌گذار و مدیرعامل سایت  HubSpot) به کار برده شد.

او معتقد بود که بازاریابی درونگرا می‌تواند برای دو گروه از کسب و کارها مناسب باشد :

  1. کسب و کارهای کوچک با درآمدهای بزرگ
  2. شرکت‌های دانش بنیان

تفاوت بازاریابی درونگرا با بازاریابی محتوایی

و اما تفاوت بازاریابی محتوایی با بازاریابی درونگرا در چیست؟

بازاریابی درونگرا بر روی جذب مشتری تمرکز می‌کند تا آن‌ها را به سمت کسب و کار مدنظر سوق دهد. بازاریابی محتوایی بر ایجاد و توزیع محتوا از طریق کانال‌های (به عنوان مثال شبکه‌های اجتماعی مختلف) مختلف متمرکز است. اما در بازاریابی محتوایی، این شما هستید که ارتباط با مشتری را از طریق تولید محتوای مناسب را ایجاد می‌کنید.

اگر بازاریابی محتوایی نباشد، بازاریابی درون‌گرا هم نمی‌تواند به هدف خود برسد. بازاریابی محتوایی برای ارتباط صحیح و محکم با مخاطبان، استراتژی می‌چیند. بازاریابی محتوایی، ایجاد و انتشارِ باری به هر جهت محتوا نیست. بازاریابی محتوایی باید پاسخگویی اهداف بازاریابی درونگرا باشد و این مهم با استراتژی هوشمندانه‌ای امکان پذیر می‌شود.

چگونه بازاریابی محتوایی موجب احقاق اهداف بازاریابی درونگرا می‌شود؟

در بازاریابی محتوایی علاوه بر تولید محتوا، بستر انتشار هر یک از محتواهای تولیدی را برای هر کسب و کار مشخص می‌کنید. سپس با تعیین استراتژی تولید محتوای منسجم و مناسبِ مشتریان، جذب مخاطب و مشتری‌های بالفعل به سمت کسب و کار را شاهد خواهیم بود.

ایجاد ارتباط و اعتماد، مهم‌ترین وظیفه‌ی بازاریابی محتوایی‌ست، البته که باید با هدف بازاریابی درونگرا هم‌سو باشد. اگرچه بازاریابی محتوایی و بازاریابی درونگرا مشترکات زیادی دارند اما تفاوت بازاریابی محتوایی و بازاریابی درونگرا هم نکته‌ای است که باید آن را در نظر داشت.

 

نویسنده : رضا احمدی

شبکه های اجتماعی مدیا پارک نیتک

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *